A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: mktime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 616

 Tesla Sistemi | Komunikacije

ANTENSKI SISTEMI


Antenski sistemi najčešće vrše prijem TV i radio kanala. Za prijem kanala zadužena je jedna ili više antena. Ukoliko se postavlja više UHF i VHF antena, vrlo bitnu ulogu ima filter skretnica koja se pravi nakon merenja signala na datoj lokaciji a njena svrha je da spreči međusobne smetnje susednih kanala i ukljanjanje šuma koji jedna antena pravi drugoj na određenim frekvencijama. Nakon prijema tih signala potrebno je izvršiti dalju distribuciju signala. Za dalju distribuciju se koristi pasivna i aktivna oprema koja se montira na taj način da se do svakog priključnog mesta dovede signal približno iste jačine, odnosno, svaki pasivni element ima neko svoje slabljenje i potrebno je ceo sistem postaviti na taj način da krajnje tačke uvek imaju zadovoljavajući  i ujednačeni nivo signala. Ovakvi sistemi dolaze do izražaja na objektima poput hotela i slično.

Kod satelitskih sistema veličina antene određuje kvalitet signala pogotovo u lošim vremenskim uslovima. Prvi korak je da korisnik najpre proveri sve ponude satelitskih TV stanica i nakon toga odluči konkretno koje kanale želi da gleda. Nakon toga se odlučuje kojim satelitskim prijemnikom se radi reprodukcija na TV  i na koji se satelit antena usmerava.


Antenski i satelitski sistemi

 


LOGIN
niste ulogovani
e-mail adresa:
lozinka:

Zaboravili ste lozinku?   

PRETRAŽIVAČ
Unesite reč ili frazu:

NEWSLETTER
Unesite Vašu Email adresu:

TESLA SISTEMI
Ekipa na terenu

 


 

 


KATALOG
Pogledajte katalog Tesla sistema »

ISO 9001

 

 

ISO 14001

 

 

ISO 18001

 

ISO 20000

 

 

ISO 22301

 

 

ISO 27001

 

 

ISO 50001

 

 

Sertifikat o kontrolisanju

 

 


NIKOLA TESLA
www.tesla-museum.org »